Leer Loslaten

Over Mij

Fotografie: Arjen Stet

Mijn naam is Daphne en als jong meisje begreep ik niet zo goed wat ik hier precies kwam doen. Ik had last van een stem in mijn hoofd die mij ‘dwong’ tot dwangneuroses, waarvoor ik ben behandeld door een homeopathisch arts. Vanaf de tienerleeftijd was ik chronisch vermoeid, enorm onzeker, ontwikkelde een lichte eetstoornis en had soms last van lichte vormen van psychoses. Toen ik begin 20 was, kreeg ik van een therapeut het label: dysthyme stoornis, omdat ik een haast permanente staat van neerslachtigheid ervoer. 

Dit alles resulteerde in een leven waarin ik mij altijd klein hield. En het bevestigde mij in mijn idee dat ik niet paste in die ratrace die we de maatschappij noemen. Het ging allemaal veel te snel voor me en het was allemaal veel te veel. 

Dankzij een vervelende periode die in 2018 begon, besloot ik de weg naar binnen te nemen. Binnen een tijdsbestek van twee jaar eindigde de relatie met de vader van mijn kinderen, moest ik wennen aan het 50-50 co-ouderschap, overleed plotseling mijn lieve vader en zat ik muurvast in een knipperlicht affaire waar ik graag uit wilde maar wat mij niet lukte. 

Mijn pad naar binnen heeft mij gebracht tot acceptatie van de persoon die ik ben. Ik begreep dat dat wat ik heb geprobeerd te pantseren juist mijn kracht is; mijn invoelend vermogen, zachtheid en gevoeligheid. Drie kwaliteiten die enorm van pas komen in mijn werk als coach. 

De afgelopen zes jaar heb ik de helende kracht van verschillende technieken ervaren. Waaronder ademwerk, de-armouring, innerlijk kindwerk, Human Design, Pleiadisch Lichtwerk, plantmedicijnen en last but not least de Sedona Methode. Ik heb me in deze technieken verdiept en een aantal ervan zet ik nu in om anderen te begeleiden op hun pad naar binnen. Op hun pad naar hun authentieke en krachtige zelf. De wereld heeft ons nodig.

Foto gemaakt door Arjen Stet

Hi, Ik ben Daphne

In het najaar van 2019 zat ik diep weggezakt in mijn eigen ellende. Veroorzaakt door een scheiding, een verhuizing, het wennen aan de 50-50 co-ouderschap, het plotselinge overlijden van mijn lieve vader en een knipperlicht affaire met een intense zielsliefde.  

Een combinatie van factoren waaraan ik onderdoor dreigde te gaan. Eigenlijk moest ik al mijn aandacht en energie richten op het vinden van een retegoed betaalde baan waarmee ik de exorbitant hoge huur van mijn huis kon bekostigen. Maar alles wat ik kon was… niks eigenlijk.  

Ik leefde grotendeels van mijn spaargeld, maar aan die situatie zat een houdbaarheidsdatum. Het kon gewoon niet veel langer duren zonder nare consequenties en toch lukte het me niet om in beweging te komen.En toen had ik één helder moment. Het moment waarop ik besloot met een lifecoach te werken. Wat ik in die drie maanden met haar allemaal heb losgelaten, heeft geresulteerd in de manifestatie van een eigen coaching business, een nieuw betaalbaar huis én een nieuwe liefde.  

Na dit coachingtraject ben ik mij verder gaan ont-wikkelen. Daarvoor heb ik fors in mijzelf geïnvesteerd. Kwa tijd, geld, trainingen en uiteraard innerlijk werk. Ik verdiepte mij in lichaamsgerichte loslaattechnieken als de-armouring, Human Design, Pleiadisch Lichtwerk (nu nog in opleiding) en de helende werking van plantmedicijnen.

Naast concrete zaken in de buitenwereld is er dus vooral ook heel veel van binnen gebeurd. Waarvan de fysieke wereld natuurlijk een spiegel is. Overall zit ik gewoon steviger in mijn vel. Ik ben dichter bij mijn kern gekomen en daarmee gebeurde de rest eigenlijk een beetje vanzelf.  

Dat is het magische van de Sedona Methode en de Wet van Aantrekking. Op het moment dat je je weerstanden loslaat en kunt zijn met wat is, kan datgene wat werkelijk bij je past en hoort moeiteloos en in flow naar je toe komen.

Wil Jij Ook Leren Loslaten?

"De vrijheid die je vindt in het loslaten van wat je niet langer dient, is de grootste beloning van allemaal."